Преферирате „удирање“ како дисциплинска мерка? Погледнете како тоа влијае на вашето дете

Ако и вие сте биле дисциплинирани на овој начин како дете, сигурно веќе знаете дека ништо добро не излегло од тоа.

4 начини да ги дисциплинирате децата без да ги казнувате

Кога родителите мислат на дисциплинирање на своите деца, тоа си го преведуваат во казнување. Но, казнувањето си има своја цена.

Зошто е важна самодисциплината и како да ја развиеме?

Со самодисциплина обезбедуваме контрола и моќ врз нашите животи. Таа е основата за развој на нашиот карактер.
Датум: 13 јун 2014
, Автор:

Научете да бидете одговорни

Дали знаете дека број 1 причина за неостварување на нашите цели (деловно и приватно) е немање или недостаток на одговорност?!
Датум: 06 мај 2014
, Автор:

Како успешните личности наоѓаат мотивација во лоши услови?

Еве што прават успешните луѓе за да си ја вратат мотивацијата во тешките моменти...
Датум: 04 апр 2014
, Автор:

Како до совршено тело до почетокот на летото?

Тајната на згодното тело се крие во истрајноста и дисциплината, па за да го постигнете ова потребна ви е вистинска мотивација и искрена желба да ослабете.

Визуелен доказ дека танцот на шипка е спорт

Последниве 10 години низ светот се организираат натпревари во оваа дисциплина која е своевидна акробација, бара силни мускули, одлична кондиција и длабока концентрација.

Најтешките олимписки дисциплини

Спортските натпревари на Олимписките игри, по правило, се едни од потешките, но одредени олимписки дисциплини се издвојуваат како најтешки.
Датум: 08 авг 2012

Легендарни олимписки победници

И покрај тоа што на секоја Олимпијада се појавуваат нови ѕвезди, сепак постојат легенди кои оставиле белег во историјата на Олимписките игри. Од почетокот на 20-от век па сè до денес, ова се најпознатите олимписки победници.
Датум: 26 јул 2012