дискусија | Кафе пауза

Знаете ли да учествувате во отворени дискусии? Со став, но и со спремност да го промените

Во поголемиот број случаи, дискусиите не се многу отворени и се со однапред предвиден крај од тој/таа што ја започнале дискусијата.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Како се однесува секој хороскопски знак во студентската клупа?

Кој од хороскопските знаци е најдобар студент? Кој поставува милион прашања за време на предавањата? Кој мисли дека знае повеќе од професорот? Прочитајте како се однесува секој хороскопски знак на факултет.

Кафе-позадина за вашиот десктоп #56

Само една работа е сигурна за кафето... Каде и да се одгледува, продава, вари и консумира, таму ќе има жива дискусија, јаки размислувања и добра конверзација. - Марк Пендерграст
Датум: 14 ное 2011
, Автор:

Како разговарањето со непознати луѓе да ви биде помалку незгодно?

Стоите во крукче од 5-6 луѓе. Случајно се најдовте таму, но се впуштивте во дискусијата и сè е добро до тука. Наеднаш сите заминуваат по нова порција јадење, а вие останувате со само една личност...
Датум: 10 окт 2011
, Автор:

Што ги нервира колегите од работа?

Погледнете што ги нервира вашите колеги од работа. Ако се пронајдете во некој дел од текстот, се разбира, потрудете се да не го правите тоа повеќе на работното место.