Цвеќињата биле оние што ги убивале диносаурусите, астероидот само го забрзал процесот

Досегашните докази дека ударот на астероидот бил кобен за диносаурусите не се спорни, но понови истражувања покажале дека овие суштества веќе биле на раб на изумирање...

13 митови за диносаурусите кои не се точни

Ќе се изненадите кога ќе дознаете дека поголемиот дел од фактите кои сме ги научиле за нив, всушност не се точни.

Авантурите на диносаурусот Дино и неговите пријателчиња

Забавната и разиграната страна на фотографијата.

Филм: Светот Јура (Jurassic World)

После 22 години, нов тематски парк е изграден врз стариот парк Јура

Откачена свадбена фотографија која вечно ќе се памти

Доколку некој планира да прави свадба наскоро, треба да го погледне овој многу смешен концепт на фотографот Квин Милер. :)

Колку стари биле најстарите диносауруси?

Прочитајте колкав бил животниот век на античките диносауруси.