дигитално | Кафе пауза

Љубовта нема филтер: Зошто дигиталните емоции не се реални?

Погледнете зошто овие врски најчесто немаат иднина и како тие влијаат врз вас...

Дигитално огледало ви овозможува да „пробувате“ облека без да се пресоблекувате

За некои луѓе шопингот е забава, додека пак за други, тоа е нешто што целосно ги истоштува. Доколку и вие сте од оние личности кои не уживаат во целиот процес на шопингот, тогаш ова огледало е совршено за вас.

Овие фотографии имаат хипнотизирачки ефект

Фотографот Фонг Ки Вај за секоја фотографија која е дел од проектот „Time is a Dimension“ (Времето е димензија), многупати фотографира иста локација, во период од 4 часа...

Драматични пејзажи од внатрешноста на кањонот Антилоп

На неговата последна уметничка авантура, фотографот Грегори Боратин направил спектакуларни фотографии од познатиот кањон Антилоп во Аризона, кои ќе ве восхитат!

Можете ли да ги пронајдете Лего коцките на фотографииве?

Во навидум вообичаената серија од фотографии т.н. „Во делови“, се вклучени објекти конструирани од Лего коцки, кои се незабележителни за вообичаениот набљудувач.

Светлината која ѕирка од прозорците на куќите

Инспирирана од светлината која наѕирнува низ прозорците и вратите на разните домови, Ен Лор Мизон решила да ги фотографира и потоа дигитално да ги спои, креирајќи блескави куќи, кои зрачат со топлина и љубов.

Кога „Angry birds“ би биле вистински птици…

Уметникот Mohamed Raoof, кој е страстен обожавател на играта „Angry birds“, решил да направи фотографии од вистински птици и потоа дигитално да ги обои за да потсетуваат на „оригиналот“.

Дигитално пенкало кое црта на хартија

Inkling од компанијата Wacom e производ кој им овозможува на корисниците да цртаат на хартија, а дигиталниот еквивалент од скицата да го добијат за само неколку секунди на својот компјутер.
Датум: 30 авг 2011
, Автор:

Зошто паметните телефони се книгите од иднината?

Мајк Шатцкин, главниот и извршен директор на Idea Logical Company која ги советува издавачите на книги да направат дигитална промена, вели дека за една декада, помалку од 25% од сите книги што ќе се продадат ќе бидат печатени.
Датум: 24 сеп 2010
, Автор: