Најдобрите фотографии од дивиот свет за 2020 година

Натпреварот за најдобри фотографии од дивиот свет кој е организиран од Националниот историски музеј во Лондон, оваа година исто така ги сподели победничките фотографии.

Од 1970-та година до сега, уништени се 60% од дивиот свет

Околу 60% од сите цицачи, птици, риби и влекачи се уништени од човечки фактори од 1970-та година до денес.

Оваа зоолошка градина во Кина ги става луѓето во кафез, додека животните слободно шетаат

Па, што вие мислите за овој концепт? Дали би сакале да ја посетите оваа необична зоолошка градина?

Преслатки бувови фатени во прекрасни величествени фотографии

Бувовите се едни од највозвишените, најмистериозните и најграциозните суштества во дивиот свет. Тоа ги прави особено интересни модели за фотографите. Но, истовремено тие не се едноставни за фотографирање.
Датум: 07 мај 2015
, Автор:

Дивиот животински свет во мнооогу дебела варијанта

Можете ли да си замислите дебел тигар кој грациозно лежи на гранка дрво? Или пак група зебри кои се фрцкаат со своите дебели црно-бели тела?
Датум: 21 фев 2013
, Автор:

Како се забавуваат мечките во Русија?

Што, всушност, прават по цел ден мечките на полуостровот Камчатка?

Дивиот свет на Африка низ фотографии

Фотографот Ник Бренд, по потекло од Лондон, првпат имал прилика да се запознае со убавините и дивиот свет на Африка во далечната 1995 година, кога на овој континент снимал музички спот.

Шпион-камера помеѓу поларните мечки

Иновативниот режисер на филмови за дивиот животински свет, Џон Доунер употребува прикриена дигитална технологија, за да и ги доближи изолираните диви животни на човечката публика.