Палаван: Најубавиот остров на светот е чиста перфекција

Тешко е да се поверува дека Филипините не се топ туристичка дестинација во светот, а имаат толку многу да понудат.

Луксузен сафари хотел во Јужна Африка

Совршен хотел за љубителите на сафари кои сакаат да ја избегнат нечистотијата која доаѓа со тоа...

Факти и фотографии од тропскиот рај Јамајка

Преубавиот остров во Карипското Море прославен по хедонистичкиот стил на живеење...

Бунарот на вештерката

„Бунарот на вештерката“ е несекојдневно атрактивно место во естонското село Тухала. Тој во поголемиот дел од времето изгледа многу нормално и не е поразличен од кој било друг бунар. Но кога има силен наплив на вода...