дефиниција | Кафе пауза

Физичарите одредиле нова дефиниција за килограмот

Речиси 150 години официјалната тежина на килограмот е одредена со цилиндер од платина заклучен во сеф во Франција.

Хороскопските знаци со 5 збора ја одредуваат вашата дефиниција за пеколна врска

Сите ние си замислуваме како би изгледала нашата љубовна врска од соништата, но многу добро знаеме и кои работи никогаш не би ги толерирале во љубовта.

Хороскопските знаци со 5 збора ја опишуваат вашата совршена љубовна врска

Пронајдете си го хороскопскиот знак и прочитајте ја вашата дефиниција за идеална љубов...

Повеќе од едно обично „Те сакам“: 6 инспиративни дефиниции за суштината на љубовта

Не постои точна дефиниција за љубовта, бидејќи постојат толку многу различни критериуми врз основа на кои одлучуваме кому ќе му ги кажеме магичните зборови „Те сакам“.

Интересно психолошко видео детално ни ги открива видовите нарцизам

Според психолозите, постојат 2 видови нарцизам: Грандиозен и ранлив. Исто така постои и нарцистичко нарушување на личноста, но тоа е нешто сосема друго и многу посериозно.

Постојат 2 видови емпати: Во која група спаѓате вие?

Погледнете што значи да се биде емпат, а што идентификатор, и како овие способности влијаат на самите личности...

Што е љубовта? Погледнете како децата ја замислуваат и дефинираат

Децата се најискрените суштества па затоа нивната дефиниција за љубов е најинтересна, а можеби и најточна.

Многуте дефиниции на љубовта

Дефинирањето на љубовта е прашање кое отсекогаш ги терало умните луѓе на размислување, тоа е така и денес, а така и ќе остане. Еве мал дел од нивните дефиниции изнесени во нивните книги и предавања.

Детските сфаќања за љубовта

Нивните сфаќања се подлабоки отколку што можете да претпоставите...

Што е убаво во животот?

Убавината понекогаш има многу некоректна и ограничена дефиниција. Убави се манекенките на модните писти и згодните глумци од филмовите. Но, не е сè во подигнатите обравчиња, малите носиња, блескавите насмевки..
Датум: 18 јул 2011
, Автор:

Неделно утро… кафе и сок… досада

3 кафиња на ден. Совршен докторски совет. Ни повеќе ни помалку. Доволно. 5 оброци, 3 кафиња, 1 ден. И така секој ден.
Датум: 19 сеп 2010
, Автор: