детство | Кафе пауза - Part 7

Богато детство за малку пари

За богато детство не се потребни многу пари.

Незаборавните детски игри од маалските улици

Се сеќавате ли на многуте часови поминати во играње Граница, Сакате ли војна или Народна?

Направете секој момент да се важи!

Девојчето продаваше свои цртежи, ме сопре на улица и ме праша дали сакам да купам нешто. А како може да не сакам кога и јас бев таква на нејзина возраст.
Датум: 10 јун 2012
, Автор:

Флипер со Ајпад – играчка за враќање во детството

Необичен флипер кој може да се користи со едноставно вградување на Ајпад во него...

Работи од детството кои никогаш нема да се заборават

Ова се еден мал дел од работите кои сигурно ги паметат оние кои биле деца во 80-тите и 90-тите, а доколку е така, тогаш сигурно имале убаво детство.

Детството на две јапонски братчиња

Јапонскиот фотограф и веб-дизајнер Хидеаки Хамада од Осака, ужива фотографирајќи ги неговите љубопитни слатки момчиња Хару и Мина, додека тие го живеат своето безгрижно детство.

Филмови со кои секое дете треба да порасне

Сите ние си имаме одредени играни или цртани филмови кои нè потсетуваат на детските денови. Има премногу убави и поучни филмови со забавни содржини, но ние подготвивме една кратка листа...
Датум: 02 фев 2012
, Автор:

Краток живот, долги спомени…

„Животот е како цртеж без гума. Постојано цртаме со моливот на судбината, засенчувајќи со спомените на веќе заборавените времиња, боејќи со боите на заминатите денови и четките на годините.“
Датум: 29 сеп 2011
, Автор:

Сеќавања испишани на табла

„Изгубената градина“ (Missing garden) е називот на овој проект кој е комбинација од илустрации, фотографии и табла за пишување, а чија цел е да ги истражи носталгичните сеќавања од детството.