детство | Кафе пауза - Part 6

Постои ли детето во тебе?

Дали го исполнивте својот сон или само пораснавте?
Датум: 28 апр 2013
, Автор:

Книгите како храна за душата

Јас и пишаниот збор сме одличен пар. Знаеме да направиме договор, да имаме разбирање. Некој некаде запишал: „Носи го стариот капут, но купи си нова книга“. Но, која девојка не би сакала нов капут секоја сезона!?
Датум: 20 апр 2013
, Автор:

Убавината на зборот

Сетете се кој е најубавиот збор кој воопшто сте го слушнале. За мене тоа е „пеперутка“. Кога го слушам зборот, ми мириса на пролет, на новост, на свежина.
Датум: 18 мар 2013
, Автор:

Слатките фотографии на мојот син

Холандскиот фотограф Адријан Сомелинг ја овековечува убавината на детството креирајќи фото-манипулации со неговиот син.

Типи – девојчето чии најдобри другари се дивите животни од Африка

Ова девојче израснало во африканската пустина и оформило цврста пријателска врска со многу диви, недресирани диви животни, вклучувајќи 28-годишен африкански слон и леопард...

Најголемите разочарувања во животот

Во животот секогаш постојат падови и подеми. Еднаш сте на врвот, друг пат ве газат. Како и да го живеете животот, секогаш ќе постојат состојби, луѓе и случувања кои ќе ве разочаруваат.

Творештвото на Горјан Петревски – времеплов кон младоста

Човекот кој најдобро знае да ги одгатне детските тајни, да раскаже за кревките чувства во младоста и да ве наврати во детството ако веќе сте станале дел од светот на возрасните...
Датум: 09 јан 2013
, Автор:

Ретко видени фотографии од семејните албуми на Курт Кобејн

Деталите за животот, делото и смртта на познатиот вокал и гитарист на бендот Нирвана, на сите ни се добро познати. Ова се еден мал дел фотографии извадени од неговите семејни албуми...

Кога децата и животните растат заедно…

Една до друга се ставени сликите направени пред повеќе од 10 години и денес, а на нив се гледа како дечињата кои некогаш биле среќни кога добиле милениче, денес се радуваат на тоа што сè уште можат да се дружат со нив.

Средба со себеси преку фотографии од детството

Носталгичен и забавен поглед на минатото...
Датум: 02 ное 2012
, Автор:

Четири сестри обновуваат фотографии од детството

Станува збор за фотографката Вилма Хурскаинен од Хелсинки, која ги замолила своите 3 сестри да обноват триесетина фотографии од нивното детство, кои ги направил нивниот татко.

Лошите лекции од цртаните на Дизни

Доколку работите се погледнат и од поинаков агол, во Дизниевите цртани меѓу редови може да се прочитаат и некои лоши пораки.