Траума за цел живот: На децата кои се запоставени мозоците им се помали

Откриено е дека обемот на нивниот мозок е 8,6% помал од просечниот мозок на другите деца.

Првото долгорочно истражување покажува дека само 2 часа поминати пред екран го оштетуваат детскиот мозок

Смартфоните се совршените асистенти кои не само што го држат детето зафатено, туку и му помагаат да научи нешто. Но колку се всушност штетни?