8 начини како да препознаете лажго, според квалификуван детектор за измама

Кога луѓето лажат, тоа го прават на тој начин што ја прикриваат вистината по секоја цена.

Забележани се необични радио сигнали од галаксија оддалечена 1,5 милијарди светлосни години

Научниците изјавиле дека забележале повторувачки и навидум необични радио сигнали од длабочината на вселената.