депресија | Кафе пауза - Part 13

6 начини како да ги победите најдепресивните денови во годината

Јануари е месец во кој луѓето најмногу страдаат од сезонска депресија.
Датум: 28 јан 2012

Меланхолија (Melancholia)

Филм за судниот ден и за различниот однос кон смртта, за депресијата како болест, за комплицираните семејни односи...

10 начини за справување со депресијата

Доколку сметате дека се чувствувате депресивно треба да посетите психијатар, но постојат и други работи кои можете да ги направите за да си помогнете себеси да се чувствувате подобро, а нема да ве чинат ниту денар.

Подигнете го нивото на вашето расположение

Со овие неколку интересни совети, ќе можете да ги оставите овие чувства зад вас и повторно да гледате низ призмата на розовите очила.

Започнете ја седмицата понеделнички

Ако и дозволиме на понеделничката меланхолија да не обземе, постои опасност таа да ни ја уништи целата седмица. Еве неколку совети како да го спречите тоа...

Мотивирајте ги колегите со помош на астрологијата

Дали вашата канцеларија ја делите со некој депримиран, нерасположен колега?
Датум: 14 ное 2010
, Автор:

Справете се со вашиот неправеден шеф

Истражувањата покажуваат дека постои причинско-последична релација помеѓу стресот од работата и психолошките пореметувања и болести, вклучително депресија, кардиоваскуларни заболувања...
Датум: 28 окт 2010
, Автор:

Топ 20 песни за после раскинување

Врските се убави додека траат, но раскинувањата знаат да бидат толку болни, што можат да не фрлат во депресија, да не остават без желба за преболување, без волја за што било... Еве еден брз рецепт...
Датум: 17 окт 2010
, Автор:

10 работни места со највисок степен на депресија

Некои работни места продуцираат поголем степен на депресија од други. Депресијата не се манифестира веднаш, туку по некој изминат период.
Датум: 04 окт 2010
, Автор: