ден | Кафе пауза - Part 4

Кафе-позадина за вашиот десктоп #82

Кафето е најважниот оброк во денот.
Датум: 04 мар 2013
, Автор:

Божиќна музичка плејлиста со Френк Синатра

„Јас сонувам за бел Божиќ, со секоја честитка што ја пишувам, нека вашите денови бидат весели и светли, и нека секој нареден Божиќ ви биде бел...“

Смешни цитати за (анти)воркохолици

„На работа, секогаш давам 100 % од себе. 10% во понеделник, 23% во вторник, 40 % во среда, 22% во четврток и 5% во петок.“ - непознат автор
Датум: 31 окт 2012
, Автор:

Еден лош ден не треба да го смени вашиот поглед на животот

Тоа што се случило - се случило, но и поминало. Пред вас има уште милиони други можности кои ќе се најдат на вашиот пат...

Зборови со кои може да им го разубавите денот на луѓето околу вас

Со нашите постапки и зборови, многу лесно можеме да разубавиме нечиј ден, дури и целосно да го промениме начинот на кој таа личност се гледа себеси...
Датум: 22 сеп 2012
, Автор:

Одлични изговори кои ќе ви помогнат да не отидете денес на работа

Понекогаш вработените би кажале буквално СÈ само за да добијат слободен ден...

Мајка го црта целиот живот на својот двегодишен син

Колекцијата со слики на Енџи содржи преку 700 отсликани моменти на Груф со неговите две сестри Мили и Еви. Оваа 38-годишна мајка секој ден троши околу 20 минути за да нацрта нов момент на своето синче.

Со колку луѓе го делите вашиот роденден?

Со помош на оваа табела која ги прикажува сите денови во една година, можете да видите колку луѓе го делат истиот ден на раѓање со вас.

Еден ден претставен во бројки

Со сигурност не сте знаеле дека бројот на родени деца во еден ден во светот е помал од бројот на продадени ајфони во истиот период.

Ефективен почеток на денот – разбудете се на врвот на светот

Каков ментален статус ќе заземете наутро, таков ќе ви биде и остатокот од денот. Затоа, разбудете се на врвот на светот!
Датум: 06 апр 2012
, Автор:

Убави мисли за убав ден

„Кога ќе заѕвони минатото, остави ја телефонската секретарка да одговори, бидејќи не се јавува да ти соопшти ништо ново.“
Датум: 16 мар 2012
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #59

„Добриот ден започнува со добро кафе. Доброто кафе почнува со добро зрно.“
Датум: 05 дек 2011
, Автор: