ден | Кафе пауза - Part 3

За дневната продуктивност…

„Не суди го денот по жетвата што ќе ја нажнееш, туку по семето што ќе го посееш.“ – Роберт Луис Стивенсон, шкотски поет, писател и есеист.
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

Дали знаете зошто пролетта оваа година подрани еден ден?

Денес, 20 март, пролетта започнува точно во 17.57.
Датум: 20 мар 2014
, Автор:

Што одредува вашиот ден на раѓање?

Порано се верувало дека денот на раѓање има големо влијание врз карактерот на човекот и неговиот животен пат. Проверете дали ќе се пронајдете во описот според вашиот ден на раѓање.
Датум: 19 фев 2014
, Автор:

Едноставни навики кои ќе ви го подобрат расположението

Доколку во последно време не се чувствувате убаво и сакате нешто да промените, можеби треба да ги разгледате следните неколку навики, кои доколку редовно ги практикувате, би можеле добро да влијаат на вашето расположение.

Што прават успешните луѓе после работното време?

Можеби идејата да си одите право дома после работа, да се облечете во вашите пижами и да се напиете некоја чаша вино ви звучи примамливо. Но на долг рок, ова не е вашиот рецепт за успех.

Како да ја зголемите вашата продуктивност?

Дали ви се случува да легнете навечер и да си речете дека не сте завршиле ни половина од работите кои сте ги планирале за денот кој изминал? Еве како да ја зголемите вашата продуктивност...
Датум: 02 окт 2013
, Автор:

Најубавите утрински будења со шолја кафе

Како милувате да се будите и да го искусувате почетокот на денот? Уживајте во оваа колекција на најубавите утрински будења со вкусно кафе.
Датум: 24 сеп 2013
, Автор:

Како ќе изгледа ѕвезденото небо доколку нема градска светлина?

Фотографот Тиери Коен ни дава шанса да погледнеме како некои од најголемите градови би изгледале доколку би имале чисти неба и нималку градска светлина.

На располагање имате 25.000 утра. Како да не ги потрошите залудно?

Вежби, трчање, медитација, гледање на изгрејсонцето... Сè се врти околу тоа како го започнувате денот...
Датум: 09 јул 2013
, Автор:

Среќа

Ако никогаш немаш чувство на лутина и гнев, како ќе го распознаеш спокојот? Ако не ги слушаш ноќните птици кои те плашат во темните ноќи, како ќе ја цениш песната на славејчињата наутро? Затоа среќа е буквално сè...
Датум: 02 јун 2013
, Автор:

Животот не се цени според тековниот ден

Мисла на денот со шолја кафе...
Датум: 27 мај 2013
, Автор:

Книга: „Еден ден“ – Дејвид Николс

Поглед од врв на планина, бакнеж и ветување... Декс и Ем, Ем и Декс... Дваесет години, две личности и еден ден.
Датум: 06 мар 2013
, Автор: