денес | Кафе пауза

Мантра на денот: Денес, сетете се да дишете

Денес, слушајте го биењето на вашето срце и сетете се дека сте тука.

Денес може да биде ужасно, но утре ќе биде подобро

Денес е само еден ден, 24 часа, па откако ќе изминат, вие ќе имате нови можности пред себе.

Неколку ситуации што ни покажуваат колку денешните училишта се различни од оние во 90-тите

Денес децата не може да сфатат како е да се оди на училиште без мобилен телефон и без Интернет.

Сан Франциско некогаш и денес, претопен во маестрални фотографии

Инспириран од катастрофалниот земјотрес кој пред повеќе од еден век го погодил неговиот град, Шон Кловер одлучил во една сесија на фотографии да прикаже како градот може да воскресне.

ВИП во нашиот град

ТАА - добар „lo“, беспрекорна шминка, поглед фатален, тело извајано, косата паѓа по раменици, солариум, фитнес, сауна, силикони... ТОЈ - добар „lo“, јак парфем, обликувано тело, продорен поглед, средена коса, бели заби...
Датум: 20 ное 2011
, Автор:

4 чекори за ослободување од стрес

Фокусирањето на сегашниот момент е клучот за ослободување од стресот кој го носиме со себе. Наместо да се окупираме со сѐ околу нас, може да се научиме да се посветуваме на една работа во даден момент.
Датум: 08 окт 2010
, Автор: