14 рани знаци на предупредување дека некој ваш близок можеби страда од деменција

Ако ги забележите следниве симптоми кај некој ваш близок, побарајте лекарска помош за да го откриете проблемот што е можно побрзо...

3 нешта кои можете да ги правите за да го одржите мозокот здрав до длабока старост

Повеќе од 46 милиони луѓе низ светот страдаат од деменција предизвикана од Алцхајмеровата болест и други прогресивни дегенеративни состојби...

Колкава количина кафе ви е потребна за да се заштитите од почетната фаза на деменција?

Како кафето влијае врз шансите за развивање благо когнитивно нарушување?

Психотест на Пауло Коејло: 3 прашања кои покажуваат дали треба да се плашите од деменција

Вежбите за мозокот се подеднакво важни како и вежбите за мускулите. На блогот на познатиот автор Пауло Коејло се појави годишен тест за утврдување на рани знаци на деменција кој се состои од само три прашања.