Дело за почит: Необично породување што ќе ве остави без зборови!

Станува збор за прекрасно дело кое две жени ќе го паметат до крајот на животот.

15 интересни факти за Габриел Гарсија Маркес кои веројатно не сте ги знаеле

Сè поголем број литературни критичари се согласуваат дека Габриел Гарсија Маркес, заедно со Хорхе Луис Борхес и Хулио Кортазар, е еден од најголемите латино-американски писатели на 20-от век.

Книга: „Мемоарите на една гејша“ – Артур Голден

Мастер дело кое ќе ве натера да се чувствувате како муштериите на една гејша – гладни за нејзината приказна
Датум: 02 апр 2014
, Автор:

Добронамерен хејтер

„Готвиме, жалејќи се на изгубеното време, а можеме да вложиме љубов во храната.“ Јас би рекла, живееме жалејќи се за она што го немаме, наместо да ја вложиме сета страст во животот.
Датум: 26 јан 2014
, Автор:

Како да го доведете своето пишувано дело до совршенство?

Во секојдневниот живот често се случува вашите обврски да бидат поврзани со пишување, особено доколку сте студенти. Овие фази и тактики ќе ви помогнат добро и внимателно да го изработите вашето дело.
Датум: 09 окт 2012
, Автор:

Необична уметност: лебдечки облачиња во соба

Овие симпатични облачиња кои лебдат во соба се дело на холандскиот уметник Berndnaut Smilde. Првото го поставил пред 2 години во галеријата Probe, која може да се посетува само преку интернет, а второто неодaмна во хотелска соба.
Датум: 02 мар 2012
, Автор:

Уметнички слики изработени со жица

Премногу електронски апарати во домот, неизбежно водат до безброј испреплетени жици на кои не можете да им го најдете крајот. Инспириран од овој проблем, Кристоф Ниман изработил креативни слики со жици...
Датум: 19 дек 2011
, Автор:

Синџир хотели во Австралија ги предизвикува гостите да украдат уметничко дело

„Art Series“ ги повикува гостите да го украдат делото на цртачот на графити, Бенкси, вредно 15.000 долари.
Датум: 16 дек 2011
, Автор:

На велосипед во слободен стил

„FRAMED“ е заеднички проект на Енди Витмен - возач на велосипед по планини во слободен стил и Феликс Урбауер - искусен снимач и обработувач на видео материјал, докажан во акции на снежната покривка и скејтбордингот.
Датум: 13 дек 2010
, Автор: