Дали треба да ја дезинфицирате вашата пошта?

Сè уште многу работи не се познати во врска со ширењето на корона вирусот, но еве што треба да знаете за вашите пратки.

Која е разликата помеѓу сапунот и антибактерискиот гел?

Миењето на рацете не ги убива бактериите, но го намалува нивниот број на рацете. Сапунот и водата се поефикасни од геловите за дезинфекција, особено кога рацете ви се видливо валкани.

Како да направите домашен антибактериски гел?

Антибактерискиот гел е ефикасен начин да се ослободите од повеќето микроби, а особено е корисен сега кога постои зголемен ризик од заболување од грип или од други болести.

10-секунден начин да го дезинфицирате вашиот далечински управувач

Се сеќавате ли кога последен пат го исчистивте вашиот далечински управувач?

8 места во домот коишто заборавате да ги исчистите

Не заборавајте да ги исчистите и овие места!

15 поинакви намени на вотката

Еден од светски најконсумираните алкохолни пијалаци, вотката, има многу други намени кои можат да ни се најдат некогаш во животот...

15 домаќински трикови за блескав дом

Ако не сакајќи ви падне живо јајце на кујнскиот под и не знаете како да се справите со нередот - не грижете се, имаме решение за вас!
Датум: 28 ное 2010
, Автор: