Правилно пиење вино, според советите на врвни сомелиери

Вкусот на едно вино не зависи само од видот грозје од кое е произведено, туку и од географското поднебје каде грозјето е одгледано.

Топ 10 дестинации во Европа за дегустација на вино

Историјата на европските вина датира од 8-6 век пред нашата ера, кога луѓето почнале да ги култивираат маслинките и виновата лоза...
Датум: 14 авг 2015

Фустани направени од чоколадо

На настанот се дегустира чоколадо, а на гостите им се нуди единствена можност да учат како тоа се приготвува. Најинтересниот момент е модното шоу на кое се презентира облека направена од чоколадо.