двојник | Кафе пауза

Филм: Двојник (The Double)

Каков живот би имал јас кога мојот карактер би бил поинаков?

Обични луѓе кои ненормално многу личат на некоја позната личност

Двојник е личност која или изгледа или се однесува исто како друга личност. Некои луѓе често ни наликуваат на некого, но овие кои ќе ги видите овде имаат неверојатно голема сличност со ликови од светот на познатите.
Датум: 11 авг 2014
, Автор:

Познатите во споредба со луѓе од минатото на кои премногу наликуваат

Се верува дека секој од нас има двојник некаде на Земјината топка, а токму тоа го докажуваат фотографииве од познатите фаци, во споредба со нивните двојници од историјата.

Луѓе кои меѓусебно не се познаваат, а изгледаат како близнаци

Верувале или не, луѓето на следните фотографии не се во никакви роднински врски. Иако изгледаат како близнаци, тие тие воопшто не се ни познаваат.
Датум: 31 јан 2013
, Автор:

И Обама заигра во Гангнам стил?

Ова видео навистина ќе ве изнасмее до солзи. Зарем и старо-новиот американски претседател Барак Обама, го фати светската зараза од Гангнам стилот? :)