дворец | Кафе пауза

Мошна: Еден од најубавите дворци во светот

Дворецот Мошна е еден од најпознатите и најубавите дворци во Полска, а сместен е во близина на истоимениот град.

Дворецот Пелеш – феноменална архитектура сместена во прекрасна природа

Запознајте се со еден од најубавите дворци во Европа и воедно еден од најмодерните во своето време.

Запознајте се со прекрасниот француски дворец Шамбор

Монументален споменик на француската ренесансна архитектура, дизајниран од генијалниот ум на Леонардо да Винчи...

Луксузниот дворец на Селин Дион

Приватниот остров во Квебек и вилата која се наоѓа на него, позната пејачка Селин Дион и нејзиниот сопруг Рене Анџели го купија во 2001 година. Од пред кусо време тој е ставен на продажба...