Дакар | Кафе пауза

Розовото езеро Ретба

Необичната боја на водата се должи на цијанобактеријата „Dunaliella salina“, која вирее во средини со висока соленост. Taa ја апсорбира сончевата светлина, по што продуцира розови нијанси.
Датум: 10 јул 2012
, Автор: