7 знаци дека давате премногу од себе

Овие поединци се претерано добродушни, но забораваат дека треба да се грижат и за себе.

Абрахам Тверски: Вистинската љубов е љубовта на давањето, а не на примањето

Прочитајте ја оваа мудра приказна која ќе ви покаже како треба да изгледа вистинската љубов.

Екарт Тол: Однесувајте се како да имате и сè ќе си дојде само од себе

И богатството и недостигот се внатрешни состојби кои се изразуваат во форма на вашата реалност.

Поучна приказна: Дрвото кое постојано дава

Никогаш не ги заборавајте жртвите кои вашите родители ги имаат направено за вас!

Основно правило на универзумот: Давај за да добиеш!

Природата постоја ни дава, но ние не сме научиле да возвратиме, туку само земаме и не знаеме како да даваме.

Приказна која ќе ве научи дека поблагословен е оној кој дава отколку оној кој добива

Нема поголемо задоволство од сознанието дека сме извлекле насмевка на нечие лице.

Кратка поучна приказна: Детето со џамлиите

Кратка, но многу поучна приказна, која на едноставен начин ќе ве потсети што е потребно за мирен сон и живот исполнет со среќа.