Одлични чаеви против настинка: Бозел, жалфија, нане и шипка

Познато е дека билните чаеви помагаат во зимските месеци кога надвор царуваат настинките и грипот.

Како најлесно да се справите со настинката?

Кога имате настинка, ништо не ви изгледа добро. Кашлањето и кивањето го прават секое едно нешто да изгледа потешко.

7 клучни чекори за оваа сезона да се заштитите од грип

7 клучни чекори кои ќе ви помогнат да останете здрави и да го намалите ризикот од ширење на болеста за време на сезоната на грип.

Како да разликувате настинка од грип?

Болките во грлото и раздразнетиот нос се првите симптоми кои се појавуваат и кај двата вируса. Но, тоа се случува со 5 големи разлики.

Победете го грипот со помош на храната

Во сезоната на настинки, повеќето луѓе се одлучуваат за пилешка супа кога ќе ги забележат првите симптоми на грипот. Но, ова не е единствената храна со која можете да го победите грипот.
Датум: 28 јан 2013

7 здрави навики за да ги избегнете настинките

Комбинацијата од неколку превентивни мерки може да ви помогне да се заштитите од сезонските вируси и настинки.