Носете одлуки поради кои нема да се каете

Она што е важно е да не се каеме за одлуката која ќе ја донесеме, односно тоа да биде одлуката која би ја носеле повторно и повторно кога би се нашле во истиот тој даден момент.

Книга: „Урбани херои“ – Драган Таневски

Кому му требаат стрипови, филмови и цртани за суперхерои со неверојатни моќи, кога секој од нас има свој личен, урбан херој?

10 пријателства кои ги прекинувате на почетокот на 20-тите

Сите си имаме пријатели за цел живот, но некои не издржале низ почетокот на 20-тите. Еве кои видови пријателства најчесто се прекинуваат во оваа фаза од животот.
Датум: 16 окт 2014
, Автор:

За малку и ќе ја завршеше работата како што треба

Смешен доказ дека некогаш, дали од замор или незаинтересираност, ваквите пропусти дури остануваат незабележани од страна на работниците...
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

Дали јас пораснав или ти се измени?

Сегашноста е илузија. Никогаш не ја гледаме сосем јасно. Дури откако ќе помине доволно време можеш да се навратиш, и јасно, и до некаде објективно, да ги погледнеш работите.
Датум: 16 фев 2014
, Автор:

Грешките на мажите, наспроти грешките на жените

Кој и да згреши, последиците ги трпи мажот... ;)
Датум: 24 јун 2013
, Автор:

За погрешните избори…

Не можете да се спасите себеси од грешките, од правењето погрешен избор, тргнувањето по погрешен пат. Она што може да го направите е да извлечете најголема поука и искуство...
Датум: 07 окт 2012
, Автор:

6 заблуди за простувањето

Иако најчесто се смета за доблест, има многумина кои простувањето го доживуваат како израз на слабост благодарение на овие шест заблуди.

Шекспирови мисли за животот

Најголемите мисли од најголемиот поет на светот...

Листа на основни секојдневни проблеми

Секојдневни „проблеми“ кои и покрај нивната наизглед банална природа, успеваат моментално да предизвикаат многу поголема напнатост од некој посериозен и подолготраен проблем.

Купил погрешна среќка и добил 4 милиони долари

Некои луѓе едноставно имаат многу голема среќа. Еден американец освоил 4 милиони долари на лотарија, бидејќи сосема случајно купил погрешен лоз.

Смешни грешки при куцање СМС-пораки

Ова е нашата селекција на 25-те најсмешни СМС-пораки испратени од ајфон, кои веруваме ќе ви го продолжат животот за неколку години, бидејќи ќе ве насмеат до солзи. :)