13 луѓе кои докажуваат дека границата помеѓу лудилото и генијалноста е тенка

Дали некогаш сте забележале дека генијалците често се однесуваат чудно?

Откријте повеќе за вас ако сте родени на граница меѓу два хороскопски знака

Ова дава објаснување зошто некогаш имате доминантни карактеристики на друг хороскопски знак.

Дали сте претерано добра личност? Негативните страни на оваа позитивна карактеристика

За да ги засакате и искрено да им помогнете на другите, најпрво е потребно вистински да се засакате себеси.

Адвокатска ТВ драма: Reckless (Тенка линија)

Во прв план е напнатоста која предизвикува привлечност помеѓу двајца адвокати на спротивставени страни, но и напнатоста во рамките на полицијата, помеѓу корумпираните и чесните полицајци.
Датум: 12 дек 2014
, Автор:

7 здрави навики на успешните жени

Модерната жена не чувствува притисок да одбира меѓу семејство и кариера, туку ги има и двете. Еве како модерната успешна и еманципирана жена успева во тоа.
Датум: 01 окт 2013
, Автор:

ТВ серија: Поминувајќи граници (Crossing Lines)

Специјална единица за криминал истражува сериски злосторства насекаде низ границите ширум Европа...

ТВ серија: Мостот (The Bridge)

ТВ серија за двајца детективи од Америка и од Мексико, кои мора да работат заедно за да пронајдат сериски убиец кој е опасен и за двете страни...

Како да ги подобрите вашите пишувачки вештини?

Веќе сте ја совладале основата на пишувањето која ве прави добар автор, но сте се запрашале ли дали можете да ги поместите своите граници?

Прекрасни фотографии што изгледаат како слики

Барбара Кол е самоук фотограф, која се занимава со оваа професија уште од 1987 година, кога користела обичен фотоапарат, Polaroid Spectra. Во 1993 година, една слика од Лусиен Фројд ја инспирирала да го промени правецот на својата работа.
Датум: 10 јун 2011
, Автор: