24-годишна доминантна горила наоѓа мало суштество во шума, и нејзината реакција е бесценета

Изгледа дека може да се најде поврзаност помеѓу сите видови живи суштества, без разлика колку тие се различни едни од други...

Бебе-горила во грижливите раце на неговата мила баба

Неодоливата 5-месечна Кабибе е одлично згрижена од страна на нејзината баба Баван, која ја заземала улогата на помајка на новороденчето, во Зоолошката градина во Сан Франциско.

Ја запросил со оригинална романтична детска сликовница

Додека некои момци мислат дека криењето на свршеничкиот прстен во чашата вино е оригинално, ќе увидат дека овој маж е веќе неколку светлосни години понапред од нив...

Слатка дружба помеѓу мало девојче и горила

Малата Кајла заедно со нејзините родители билa во посета на зоолошката градина во Атланта, каде што запознала еден многу интересен нов пријател.

Извонредни фотографии и факти за горилата

ДНК-та на горилата е од 95% до 99% слична со човечката.
Датум: 29 мај 2012
, Автор: