горење | Кафе пауза

5 свети тревки за чистење на вашиот дух

Горењето тревки е честа практика во многу ритуали за лекување и шамански традиции. Тоа е начин на прочистување на просторот или некоја личност од негативна енергија и негативни влијанија.

Неверојатна уметност: Букет од рози кои горат!

Неколку уметници се решиле да направат нешто што претходно не било видено...

Еве зошто е добро да ги запалите работите на вашиот поранешен партнер

Ова е метод кој навистина може да ви помогне кога патите и не можете да го заборавите поранешниот дечко.

Врата кон пеколот – вулкански кратер кој гори над 40 години

„Врата кон пеколот“ е поле со гас во пустината Каракум во Туркменистан, кое гори веќе подолго од 40 години. Разгорениот кратер првин бил пронајден од страна на советските научници во 1970 година...

Пирографија – фасцинантна уметност со оган

Пирографијата е уметност со горење на природни површини. Наместо четка и бои за сликање се користат вжештени предмети, а платното се заменува со дрво, хартија и кожа.
Датум: 21 фев 2012
, Автор: