гола | Кафе пауза

Со „голи“ слики во борба против злоупотреба на приватноста

Ема Холтен решила да се избори со прекршувањето на нејзината приватност така што направила фотографии на кои позира топлес, но овој пат целосно по нејзин избор...

Сликар црта на голи женски тела. Блазе си му!

Честопати се вели дека женското тело е уметничко дело само по себе и оваа реченица е многу вистината кога станува збор за артистот Крег Трејси, чие омилено „платно“ за цртање претставува токму женското тело.

Сликата со голата Кејт Винслет од „Титаник“ на продажба

Една од незаборавните сцени во филмот е кога Џек Досон ја слика Роуз, која е тотално разголена и легната на софа. Сликата всушност ја има нацртано режисерот на филмот Џејмс Камерoн.