годишно време | Кафе пауза

Какво влијание има топлото време на вашиот мозок?

Истражувањата покажале дека топлото време има мало позитивно и понекогаш негативно влијание на вашиот начин на размислување.

Симболични значења на есента кои ја докажуваат неверојатната убавина на ова годишно време

Несомнено е дека есента е најдоброто време за самоанализа, подигнување на свеста и збогатување на мудроста.

Инспиративни цитати кои ќе ви помогнат да се збогувате со летото

Овие цитати, кои ја доловуваат минливата убавина на летото, ќе ве уверат дека станува збор за годишно време кое го носиме со себе во текот на целата година.

Топ 10 летни цитати: Летото и неговите мудри мисли!

Секое годишно време носи свои пораки, но се чини дека летото некако најмногу се издвојува од останатите.

Во кое годишно време сте родени? Тоа го открива вашиот карактер

Унгарски истражувачи успеале да најдат врска помеѓу годишното време, раѓањето и личноста, благодарение на конкретниот биолошки часовник и количината на дневна светлина во периодот на раѓање.
Датум: 22 окт 2014
, Автор:

Зошто да ѝ се радувате на зимата?

Како што есента доаѓа при крај, време е да се подготвите за она што го носи зимата. Ладното време, топлата облека, вкусното чајче се само некои од работите кои ја прават зимата поубава.

Примамливи есенски фотографии кои ќе те натераат да заборавиш на летната носталгија

Фотографииве ќе направат магично да заборавиш на летните денови и да се радуваш за убавите денови кои се пред тебе.

Воз кој патува низ сите годишни времиња

Ова едноминутно тајмлапс видео ни покажува возење на еден воз низ Норвешка, кој не само што го прикажува патувањето низ просторот, туку и низ годишните времиња.

Во духот на пролетната еуфорија

„Со доаѓањето на пролетта, природата ни вели: Ајде да се забавуваме.“

Зошто го сакаме летото?

Мирисот на жештината, блесокот на сонцето, одблесокот на сончевите зраци во водата, раззеленетите паркови, расцветаните градини, секси здолништа, апостолки што шлапкаат по асфалтите и дигаат прав по песочните плажи...
Датум: 30 јун 2011
, Автор:

Одберете ги боите кои ѝ прилегаат на вашата кожа

Многу важно при избирањето на вистинските бои е одредувањето на онаа која на личноста најмногу ѝ прилега. Пронајдете се во типовите на кожа и погледнете кои бои вам најдобро ви прилегаат.

Посакајте ѝ добредојде на есента

Лисјата од дрвјата почнуваат да паѓаат, времето почнува да заладува, боите во природата сосема се менуваат. Есента ни пристигна. Еве како изгледаат природните убавини во ова годишно време.