говор на тело | Кафе пауза

10 правила како детално да ги прочитате луѓето околу вас

Ако сакате да откриете што мисли некоја личност, важно е да обрнете внимание на нејзините раце, глас, напнатост, насмевка и, пред сè, на контекстот на ситуацијата во која се наоѓате.

5 начини на кои можете да го поттикнете да ви пристапи

Исто како што вам не ви е лесно да пристапите некому, така и нему може да му биде страв – особено ако не е сигурен дали ви се допаѓа.

Говор на тело: 11 навики што веднаш мора да ги промениме

Говорот на телото, исто како и зборувањето, е важен дел од секојдневната комуникација.

Психолошки трикови кои ќе ви помогнат полесно да ги прочитате луѓето

Погледнете некои од сигналите кои луѓето несвесно ги испраќаат и научете како да читате мисли.

Психолозите откриваат: Како да препознаете среќен пар според говорот на телото?

Дознајте на кои детали треба да обрнете внимание за да можете да препознаете каква е врската на некој љубовен пар...

Положбата на вашите нозе тајно открива што мислите

Сигурно сте свесни за вашите нозе само кога танцувате. Одењето и дишењето се работи за кои обично не размислувате, тие едноставно се случуваат.

13 тајни пораки на телото поради кои другите луѓе се чувствуваат лошо во вашето присуство

Говорот на телото е многу моќен алат кој скоро секојдневно го користиме.

Како да откриете дали му се допаѓате? 7 сигурни знаци што несвесно го издаваат

Без разлика на тоа што вели некој човек, неговите гестикулации лесно можат да ги откријат неговите вистински намери.

Говор на тело: Ситни детали кои откриваат колку се грижите за другите

Преку говорот на нашето тело откриваме некои свои страни од личноста, кои можеби не сакаме да ги кажеме на глас.

Водич за декодирање на машкиот говор на телото за оние девојки кои претерано анализираат сè

Колку пати ви се случило дури и најнезабележливото однесување на вашиот партнер, како погледнување на друга страна додека ви зборува, да го претворите во очигледен знак дека нешто не е во ред помеѓу вас?

Начинот на седење може да открие многу за карактерот на луѓето

Oмилената положба на седење на каучот или фотелјата кажува многу за нас и нашиот карактер.

8 начини на кои самоуверените луѓе живеат поразлично од другите

Дневните навики и однесувања на самоуверените луѓе придонесуваат за нивниот самоуверен карактер. Следуваат неколку начини на кои тие живеат поразлично од другите.