глобално затоплување | Кафе пауза

Запрепастувачки фотографии кои покажуваат дека човештвото го достигна врвот на рамнодушноста

Климатската промена е реалност, и се влошува од ден на ден, па проблемите сè повеќе стануваат видливи и ни го привлекуваат вниманието.

9 катастрофални проблеми што можат да настанат од глобалното затоплување

Овие навидум мали промени можат да предизвикаат навистина сериозни проблеми за човештвото.

13 фотографии кои го прикажуваат лошото влијание на луѓето врз Земјата

2017-тата година беше најжешката во историјата на метеоролошките мерења во последните 150 години...

12 чудни и неочекувани последици од промената на климата

Климатската промена предизвикува вистински хаос – нивото на морето се зголемува, мразот се топи и уште посилни природни катастрофи се на повидок.

Плажи кои исчезнуваат од лицето на Земјата

Замислете дека вашата омилена плажа до идното лето ќе биде уништена поради ерозија или еколошка катастрофа. Иако веројатно тоа нема да се случи, сепак сѐ повеќе плажи наскоро може да исчезнат од лицето на Земјата.
Датум: 13 дек 2015

Дестинации кои можеби нема да постојат до 2100 година

Глобалното затоплување и покачувањето на нивото на водата, можат да бидат сериозна закана за светот, особено за следниве области кои до 2100 година можат да исчезнат од лицето на земјата.

Ледена куќа инспирирана од глобалното затоплување

Во едно негово интервју тој објаснил дека за овој проект бил инспириран од една ледена бура, на која тој бил сведок додека бил на одмор во Швајцарија...