7 примери за решавање глобални проблеми што сите треба да ги следиме

Замислете си свет каде што нема ѓубре, загадување на воздухот, глад и нема гладни и бездомни животни.

Глобалните проблеми прикажани преку олимписките кругови

Темите кои опфатени варираат од општи податоци поврзани со бројот на светската популација, па сè до малку познати факти кои укажуваат да проблемите со прекумерната тежина кај луѓето и поседувањето оружје.