глицерин | Кафе пауза

Метод што се користи во музеите: Ако ја исчистите куќата вака, нема да видите прашина 10 дена

Веројатно сте слушнале за глицеринот и за неговата употреба во медицината, во козметиката, во прехранбената индустрија и во земјоделството.

Направи сама: 3 рецепти за нега со пченкарно брашно

Во последно време стана многу важно препаратите за нега да содржат природни или органски состојки...

Фантастичен трик: Како да направите нешто да биде невидливо?

Трикот е во прекршувањето на светлината, а сѐ што ви е потребно е еден поголем стаклен сад и епрувета или некое друго стаклено парче. Кога епруветата ќе ја потопите во сад со глицерол вашата перцепција за реалноста ќе се промени.
Датум: 23 јун 2014
, Автор: