Глигор Чемерски | Кафе пауза

Отворање изложба на делата на Глигор Чемерски во Српската академија на науките и уметностите во Белград

Со углед на класик и со репутација на македонски, но и париски сликар, Чемерски ревносно и со огромно количество страст му го отстапи својот живот на сликарството.
Датум: 18 мај 2016
, Автор: