Гете | Кафе пауза

Поучните зборови на Јохан Волфганг фон Гете

Јохан Волфганг фон Гете е еден од најпознатите германските новелисти и поети на германската литература и Вајмарскиот класицизам. Неговите дела се украсени со многу поучни зборови, а едни од најинспиративните се следниве.