германски | Кафе пауза

Орелот кој сака да го дофати сонцето, не смее да ги опушти крилјата: 117 германски поговорки и мудри изреки

Прочитајте ги овие мудри изреки кои ќе ве замислат и ќе ви ги отворат очите...

Како да кажете „Среќен Божиќ“ на 24 различни јазици?

Сигурно ви е познато изговарањето Sretan Božić на српско-хрватски, Feliz Navidad на шпански или Joyeux Noël на француски јазик, но дали можете да им посакате Среќен Божиќ на вашите најблиски на некој друг јазик?