Грамофон кој произведува музика од дрвени плочи

Bartholomäus Traubeck создал модифициран грамофон, кој произведува звуци од парчиња дрво. Прстените во пресекот на дрвените плочи, кои покажуваат колку е тоа старо, ги конвертира во звуци на пијано.
Датум: 27 јан 2012
, Автор: