географија | Кафе пауза

Зошто врне?

Ако очекувавте објаснување за оваа природна појава, подобро ѕирнете во учебниците по географија или информирајте се на интернет. Овој пат, причината е објаснета на сладок, но сепак тажен начин.
Датум: 17 фев 2011
, Автор:

Планетата Земја одозгора – поглед од ISS

Низ човековата историја, само неколкумина среќници имале можност да ја видат планетата Земја на оддалеченост од многу километри во вселената.
Датум: 18 јан 2011
, Автор: