Добар изговор или навистина постои ген за изневерување?

Вистинската приказна за потеклото на неверството и моногамијата е многу покомплицирана од „генот за изневерување“.

Неверојатно интересни факти за косата кои не сте ги знаеле

На еден просечен скалп има околу 100.000 влакна. Црвенокосите луѓе имаат околу 80.000 влакна, бринетите и црнокосите околу 100.000, а русокосите имаат најмногу влакна, односно 120.000.

Генетски тест може да ви ги предвиди шансите за достигнување 100 години

Научниците велат дека можат да предвидат дали некој може да ја доживее 100-та година од својот живот и тоа со точност од 85%, со помош на тестот за здраво генетичко стареење...