генијалец | Кафе пауза

Последното предупредување на Стивен Хокинг за човештвото

Генерално, неговото предупредување гласи: „Напуштете ја Земјата или соочете се со изумирањето на човечкиот род“.

Едноставна навика што му помогнала на Бетовен да стане генијалец

Сличен метод користеле и неговите колеги Густав Малер и Бенџамин Бритен.

Генијалци во кои никој не верувал, а го освоиле светот

Иако е тешко да се замисли, но повеќето компании кои денес „владеат“ со светот се родиле во мали гаражи или во сиромашни соседства.

Доколку гласното џвакање на луѓето ве излудува, веројатно сте генијалци!

Истражувањата откриле дека луѓето кои се многу чувствителни на одредени звуци, размислуваат покреативно од оние кои го немаат тоа нарушување.

Само генијалци и шизофреничари можат да одговорат точно на овие 3 прашања

Постојат одредени прашања што психолозите ги користат за да дознаат дали некој е генијалец или има проблеми со психата, или и двете.

11 знаци дека вашето дете е генијалец

Вие, како и секој родител, сте горди на вашето дете, но нешто вас говори дека тоа е понапредно од неговите врсници.

Неверојатна загатка за сите генијалци

Бил Гејтс ја решил за 20 секунди.

Доцна легнувате и го преспивате целото утро? Науката вели дека најверојатно сте генијалци

Според истражувањата, оние кои остануваат будни до доцна се всушност многу попаметни и покреативни од останатите. Еве зошто...

Доколку одговорите точно на овие 5 прашања, вие сте генијалец!

Доколку сакате да откриете дали сте генијалец, доволно е да одговорите на овие неколку прашања.

Викенд книга: „Подарок за роденден“ – Сузан Елизабет Филипс

Таа е генијалец и сè што сака е дете. Тој е рагбист и сè што сака е да се забавува. Заедно се најлудиот пар кој некогаш сте го запознале.