гауди | Кафе пауза

12 факти за Саграда Фамилија, најпосетената атракција во Барселона

Можеби најдоброто дело на познатиот архитект Антони Гауди поминало низ сè, но изградбата конечно е при крај.

Неверојатни фотографии од живописната градба Ел Капричо на Гауди

Позната и како Вила Кихано, оваа живописна градба е одличен пример за раните дела на Гауди.