гасови | Кафе пауза

Храна што предизвикува гасови кај новороденчињата

Сосема е природно новороденчињата да имаат гасови секој ден, но понекогаш може да се случи бебињата да не се чувствуваат пријатно поради нив.

Што велат брачните експерти за партнерите кои испуштаат гасови еден пред друг?

Испуштањето гасови не е нешто од кое треба да се срамиме и покрај тоа што мислиме така.

Што зборуваат гасовите за вашиот организам?

Гасовите се непријатна, сепак нормална појава која не може да се избегне, но од неа може да се добијат некои информации поврзани со сопственото здравје.

Напиток кој ќе ви ја реши подуеноста на стомакот

Голем број билки и зачини го олеснуваат варењето, па луѓето кои имаат проблеми со подуеност е препорачливо редовно да ги консумираат.