5 факти за гавраните кои ќе ви покажат дека тие имаат големи сличности со луѓето

Интелигентни и разиграни, еве неколку интересни факти за гавраните!

Девојче со години ги хранело гавраните, па тие почнале да ѝ носат подароци

Локалната гавранска популација не го заборава тоа што ова девојче го правело и го прави за нив и затоа ѝ доставуваат по нешто за да покажат благодарност и да ѝ ја возвратат љубовта.