25 цитати на Габриел Гарсија Маркез што заслужуваат да бидат запаметени засекогаш

Големите умови отсекогаш знаеле како да го објаснат животот во една реченица, а нобеловецот Габриел Гарсија Маркез не е исклучок.

За животот, среќата и љубовта: 13 моќни мисли од Габриел Гарсија Маркес

Габриел Гарсија Маркез е колумбиски новелист, писател, сценарист и новинар кој го посветил својот живот на перото и литературата.

15 интересни факти за Габриел Гарсија Маркес кои веројатно не сте ги знаеле

Сè поголем број литературни критичари се согласуваат дека Габриел Гарсија Маркес, заедно со Хорхе Луис Борхес и Хулио Кортазар, е еден од најголемите латино-американски писатели на 20-от век.

Книга: „Љубов во време на колера“ – Габриел Гарсија Маркес

Она што изгледа како крајот на една младешката љубов, со текот на времето се претвора во еден од највозбудливите, страсни триаголници кои можете да ги најдете само во вакви феноменални дела.