5 работи кои никој не ви ги кажува во вашите 20-ти

Еве што сè треба да знаете во овој период од животот а никој не ви кажува.
Датум: 14 јан 2015
, Автор:

Како да ги поедноставите врските во вашиот живот

Добрите врска не паѓаат од небо. Тие се градат од темел и потребни се волја, трпение и разбирање и од двете страни.

20 моќни тајни кои ќе ви помогнат да градите подобри односи

Односите со луѓето се комплексна работа, треба да се стремиме да бидеме подобри за другите, додека истовремено не смееме да се запоставиме себеси и на себе да си наштетиме.
Датум: 27 ное 2014
, Автор:

15 нешта за кои не се грижат среќните луѓе

Еве за што не се грижат навистина среќните луѓе и за што не треба да се грижи никој од нас.
Датум: 29 мај 2014
, Автор:

5 неверојатни начини како пријателството ви го подобрува здравјето

Од подобар имунитет до подобар сон, еве како пријателството и социјалните врски го подобруваат вашето здрaвје.
Датум: 24 фев 2014
, Автор:

Митови за мажите кои не се ни блиску до вистината

За двата пола кружат голем број митови кои често се обични измислици. Ова се неколку од најпознатите митови за мажите кои не држат вода.

Што ни прават мобилните?

Краткиот филм „I Forgot My Phone“ иронично ја прикажува болната вистина за нашата врска со технологијата, заради која често пропуштаме да ги доживееме врските со другите луѓе и едноставно да учествуваме во убавите моменти од кои сме дел.
Датум: 25 авг 2013
, Автор:

Љубовни клишеа

Љубовни пораки, писма, песни, слатки зборови... Моето прашање е, колку жените „паѓаат“ на клише постапки и фрази кога станува збор за љубовта?
Датум: 20 јан 2013
, Автор:

Намаленото лажење ги подобрува и здравјето и врската

Според неодамнешна студија, намаленото лажење може да доведе до значајни придобивки за вашето ментално и физичко здравје.

Верни пријатели или отворени непријатели – сè според заслугата!

Во животот запознаваме многу различни луѓе, а штом ги запознаеме должни сме да им ја дадеме основната почит која секој човек ја заслужува. Но откако ќе ги преминат границите, имате должност кон самите себе да престанете да ги почитувате нив!
Датум: 02 сеп 2012
, Автор:

Грешки кои мажите ги прават во заведувањето

Некогаш освојувањето на срцето на саканата може да биде тешка задача. Затоа слушнете женско мислење на оваа тема, би ви помогнало да ги одбегнете работите кои може да ви донесат неуспех.
Датум: 25 мај 2012
, Автор: