Астрологијата ви открива како да ја сочувате својата љубов

Токму вербата во љубовта, разбирањето и прилагодувањето кон партнерот, можат да ни го направат животот и поубав и полесен. Астрологијата може да ви помогне да го запознаете својот партнер и на тој начин да ја сочувате...
Датум: 24 јун 2012
, Автор:

Митови и вистини за неверството

Еднаш неверен - секогаш неверен? Размислете подобро...

Дали врска на далечина може да успее?

Наместо далечината да ја гледате како проблем, треба да ја гледате како предност. Еве неколку причини за тоа...

По раскинувањето на врска секој партнер губи по 8 пријатели

На некои им е преку глава да ги слушаат разните проблеми, други пак застанеле на нечија страна и се придржуваат кон едниот од партнерите, трети наеднаш почнуваат да ве избегнуваат од некои нивни причини.

Добри и лоши страни на врската со помладо момче

Старосната граница не е и не треба да биде пречка во ниедна врска, меѓутоа убаво е да се знаат добрите и лошите страни во односот кога девојката е постара од момчето.

Предупредувачки знаци на емоционално насилство во врската

Ако сте биле сведок на некои од овие постапки на вашиот партнер кон други лица, бидете сигурни дека кога-тогаш ќе почне и кон вас да се однесува на истиот начин.

Пријателството со бенефиции – добро или лошо?

Дали одобрувате пријателство „зачинето“ со повеќе забава? Зошто и како оваа појава стана толку популарна?
Датум: 09 мар 2012
, Автор:

10 научни истражувања кои ќе ве натераат да размислите за вашата врска

Интересни истражувања потврдени од научниците, за кои не би помислиле дека се вистинити и кои ќе ве натераат повторно да размислите за вашата врска...
Датум: 02 мар 2012

Не влегувајте во врска за која не сте подготвени

Врските се одлична работа, си наоѓате некој со кого ќе го пополните времето резервирано за нежности и љубов. Сепак не влетувајте во врска доколку не сте подготвени...
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Разбудете ја романсата со сите пет сетила

Дали чувствувате дека вашата врска ја губи романсата? Тоа би можело да се случи доколку вие и вашиот партнер меѓусебно не си ги поттикнувате сетилата. За среќа, тоа може лесно да се поправи.
Датум: 21 фев 2012

10 начини како може да си ја уништите врската

Запознавате најдобра девојка на светот, онаква каква што отсекогаш сте посакувале. По интензивно флертување ù го барате бројот на телефон. Секако дека го добивате! Наскоро ја поканувате на првиот состанок. Но, што потоа?
Датум: 06 фев 2012
, Автор:

Љубомора – сигурен убиец на секоја врска!

Не можам да ги разберам оние партнери кои забегале до тој степен што си ги знаат пасвордите на Фејс, мејл, Твитер, пинови и заштитни кодови на телефоните, строго филтрирање на фејсбук-пријатели...
Датум: 24 дек 2011
, Автор: