вработување | Кафе пауза

Најдобриот одговор на прашањето „Кажи ми нешто за себе“ на интервју за работа

Гери Барнисон, директор на фирма за регрутирање, открива како да се однесувате на интервју за работа за да бидете вработени.

Кафетерија вработува луѓе со попреченост во развојот и докажува дека и тие се способни за многу нешта

Овде нема да ве послужат само со пијалаци и храна, туку и со неверојатно искуство.

Работа од соништата: Парк во Флорида вработува сирени со полно работно време!

Ако поседувате одлични пливачки вештини, можеби ова е идеалната професија за вас!

Драги апсолвенти: Не правете ги овие грешки кога за прв пат ќе се вработите

Често пати се случува новите вработени да имаат погрешна слика во однос на тоа што треба или не треба да прават за успеат во нивната прва работа по дипломирањето.

Неочекувано: Разочарувања кои ги носи завршувањето на факултетот

После години и години образување, откако конечно во рацете ја држите дипломата, ви се чини дека целиот свет е ваш. Меѓутоа, реалноста брзо ве демантира и се соочувате со низа разочарувања.

8 грешки во резимето кои треба да ги избегнувате ако сакате да ја добиете посакуваната работна позиција

Сигурно ви се слошува кога ќе се сетите дека треба да пишувате резиме. Без грижа, овие 8 совети и грешки на кои треба да внимавате ќе ви помогнат во тоа.

Би се вработиле ли на некое од овие неетички работни места?

Финансискиот надомест е најважниот мотив за многумина кога станува збор за изборот на работното место, но секако постои и желба таа работа да има некаква смисла, да помага и да служи некому.

3 паметни одговори на 3 глупави прашања од интервјуата за работа

Прашањата кои најчесто се поставуваат на интервјуата за работа се глупави и нормален човек никогаш не би ги дал одговорите кои работодавците сакаат да ги чујат за да бидат воодушевени.

7 чекори кои сигурно водат кон успешно интервју за работа

Чувствувате страв и паника пред да се појавите на интервјуто за посакуваната работа и не знаете од каде да почнете со подготовките?