восхитување | Кафе пауза

Ти се восхитувам, значи подобро те сакам!

Восхитот е комплексна емоција и не може да ја чувствуваме за задникот или за усните, т.е. можеме, но тоа не е восхитување, туку тоа е хормонско воодушевување.

Извадете ги постерите од собата, вашиот идол се крие во огледалото!

Ние гледаме некого, неговата работа и живот, па му се восхитуваме, тој е наш идол. Тоа е добро, но кога се посветувате на нечиј живот, заборавате на вашиот, на она што навистина сте.

Вистинските хероини

Ќе живееме поздрав начин на живот тогаш кога ќе сфатиме дека вистинските херои и идоли на кои би требало да се огледуваме се тука околу нас. Тоа се нашите мајки, тетки, стрини, баби, пријателки...
Датум: 13 јан 2013
, Автор:

Совршенство

Зошто трагаме по перфекцијата, знаејќи дека никогаш нема да ја најдеме? Но, кој вели дека мора да бидеме совршени за да бидеме среќни?
Датум: 08 јул 2012
, Автор: