волја | Кафе пауза

Како да ја зајакнете самоконтролата и да најдете волја за работа?

Во магичната формула за постигнување животни цели, една од состојките е дефинитивно волјата. Но, волјата не е доволна за постигнување на посакуваните резултати.

Леденото момче: Ова дете изодува по 5 километри во смрзнувачки услови за да стигне на училиште

Кога момчето пристигнало, тоа имало мразулци наместо коса и веѓи, а образите му биле огнено црвени.

4 научни совети како да ги остварите вашите соништа

Како да ја задржите вашата волја за да ги исполните своите најголеми цели?

Вратете ја изгубената волја: Одлични методи со чија помош можете да си ја подобрите мотивацијата

Зошто се случува тоа и најважно од сè, како можеме да се справиме со овој проблем и да си ја вратиме назад нашата мотивација?

15 реченици кои треба да ги си кажуваме секој ден

15 реченици кои во нас ќе го вратат позитивното, одлучноста и кои треба да ги изговориме секогаш кога ќе наидеме на некаква животна пречка.

Како и зошто да ја подобрите емоционалната комуникација?

Способноста да препознаете нечии чувства многу влијае на вашиот живот и начинот на кој вие ќе реагирате на случувањата.

Кога напорно работиш…

„Кога напорно работиш работа која не ја сакаш, тоа е стрес. Кога напорно работиш нешто што го сакаш, тоа е страст.“
Датум: 20 мар 2014
, Автор:

Како да направите промени кои ќе бидат трајни?

Колку често се држиме до своите ветувања? Колку често сме се одлучиле на промена без потоа да се вратиме на старите навики?
Датум: 21 окт 2013
, Автор:

Моќта на волјата

Ништо не е невозможно ако се трудиш со цело срце и позитивна мисла. На крајот, не се бројат годините во животот, туку животот во нив.

Топ 20 песни за после раскинување

Врските се убави додека траат, но раскинувањата знаат да бидат толку болни, што можат да не фрлат во депресија, да не остават без желба за преболување, без волја за што било... Еве еден брз рецепт...
Датум: 17 окт 2010
, Автор: